Små rodfrugtbrød med chorizo

Små rodfrugtbrød med chorizo

Er gode som frokostbrødog i madpakken.

6 stk.

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 150 g rugmel
  • 250 g hvedemel, gerne pizzamel
  • Fyld:
  • 100 g rodselleri
  • 1 gulerod
  • 100 g chorizo, fx den danske fra Aalbæk
  • 4 spsk. friskhakket rosmarin eller tørret oregano
  • 50 g (1 dl) parmesanost
  • 125 g frisk mozzarella
  • Desuden:
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. olie, fx koldpresset rapsolie eller olivenolie

  1. Udrør gæren ivandet. Tag ½ dlhvedemel fra, oggem det til udrulningsenere. Tilsæt deøvrige ingrediensertil dejen. Rør dejengodt sammen, denskal være klistret ogfugtig. Lad den hæveca. 1 time tildækket etlunt sted.
  2. Skær skrællen afrodsellerien. Skærden i lidt tykke stænger.Skræl guleroden.Skær grønsagerne imeget tynde skiver,brug f.eks. råkostjernet,et juliennejerneller foodprocessorensriveskive.
  3. Del dejen i 6 boller.Rul hver bolle ud pået meldrysset bord til2 cm høje boller. Lægbollerne på bagepapirpå en bageplade.
  4. Mix rosmarin,reven parmesan ogafdryppet mozzarellaostsammen i enblender, og fordel detover dejen. Fordelrodfrugtskiver ogtynde skiver chorizopølsepå bollerne.Tryk gerne noget affyldet lidt ned i dejen.Dryp med olie.5. Bag bollerne ved225 gr. på midtersteovnribbe ca. 20 min.