Små rodfrugtbrød med chorizo
Er gode som frokostbrødog i madpakken.
6 stk.
Ingredienser
- Dej:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 150 g rugmel
- 250 g hvedemel, gerne pizzamel
- Fyld:
- 100 g rodselleri
- 1 gulerod
- 100 g chorizo, fx den danske fra Aalbæk
- 4 spsk. friskhakket rosmarin eller tørret oregano
- 50 g (1 dl) parmesanost
- 125 g frisk mozzarella
- Desuden:
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. olie, fx koldpresset rapsolie eller olivenolie
- Udrør gæren ivandet. Tag ½ dlhvedemel fra, oggem det til udrulningsenere. Tilsæt deøvrige ingrediensertil dejen. Rør dejengodt sammen, denskal være klistret ogfugtig. Lad den hæveca. 1 time tildækket etlunt sted.
- Skær skrællen afrodsellerien. Skærden i lidt tykke stænger.Skræl guleroden.Skær grønsagerne imeget tynde skiver,brug f.eks. råkostjernet,et juliennejerneller foodprocessorensriveskive.
- Del dejen i 6 boller.Rul hver bolle ud pået meldrysset bord til2 cm høje boller. Lægbollerne på bagepapirpå en bageplade.
- Mix rosmarin,reven parmesan ogafdryppet mozzarellaostsammen i enblender, og fordel detover dejen. Fordelrodfrugtskiver ogtynde skiver chorizopølsepå bollerne.Tryk gerne noget affyldet lidt ned i dejen.Dryp med olie.5. Bag bollerne ved225 gr. på midtersteovnribbe ca. 20 min.