Chokoladesouffle

Små chokoladesouffleer med flydende hjerte

Forførende chokoladekage - de små fine chokoladesouffleer gemmer på en smægtende overraskelse af flydende chokolade i midten. En dessert, som alle chokolade-elskere vil elske!

6-8 stk. små chokoladesouffleer

Ingredienser

  • 125 g smør plus ekstra til formene
  • 125 g chokolade
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • 3 past æggehvider (2 bægre)
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. mel
  • Tilbehør: vaniljeis, friske bær el. frugter

Sådan laver du chokoladesouffle

  1. Smør 6-8 ramekiner meget grundigt (portionsskåle på ca. 1 dl).
  2. Smelt smør og chokolade sammen, og lad massen køle lidt af.
  3. Pisk æggene luftige med sukkeret. Rør den lune chokolademasse i æggemassen, og vend til sidst melet i dejen. fordel den i formene, så de er ¾ fyldte. Stil dem koldt – evt. fra dag til dag.
  4. Bag souffleerne ved 200 gr. i 6-7 min. de kan serveres i formen, eller de kan vendes ud på en tallerken. det er en tung bandit, så det er godt med lidt friskt tilbehør, som f.eks. en god vaniljeis, friske bær eller frugter.