Nytårsdessert med citron og hvid chokolade

Flot nytårsdessert: Små tærter med citron & hvid chokolade

Smørsprød mandelmørdej, fløjlsblød og syrligsød citronganache – og et lilleglimtende bjerg af knasende chokoladekugler på toppen. Fejr årets allersidste dag med disse små, festlige citrontærter, dine gæster bliver ellevilde!

8-10 fin nytårstærter

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør, koldt
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 æg
  • Hvid chokoladeganache med citron:
  • 200 g hvid chokolade
  • 100 ml piskefløde
  • 40 ml citronsaft
  • 1/2 tsk citronskal (af økologisk citron)
  • Pynt:
  • Små hvide chokoladekugler
  • Spiseligt glimmer rød skovsyre

Sådan laver du nytårstærter

  1. Mørdej: 1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
  2. 2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum en time. Beklæd små tærteringe/tærteforme (5-6 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.
  3. 3. Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.
  4. Hvid chokoladeganache med citron: 4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
  5. 5. Bring fløde, citronsaft og citronskal til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
  6. 6. Stavblend eventuelt ganachen, og fordel den på tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.
  7. Pynt: Pensl de hvide chokoladekugler med spiseligt glimmer, og fordel dem på tærterne. Pynt med skovsyreblade.