Snackbrød med bacon, ost og oliven
Den røgede og let salte smag af bacon passer perfekt til nybagt brød. Prøv dette snackbrød, hvor der udover bacon, også er ost og oliven i. Server brødet med en cremet aioli til. Mums!
20 skiver
Ingredienser
- 100 g sorte oliven uden sten
- 2 stænger bladselleri
- 300 g hvedemel
- 125 g bacon i små tern
- 150 g reven cheddar eller gruyere
- 3 æg
- 2 tsk. bagepulver
- 4 spsk. mælk
- ¾ tsk. salt
- peber
- Tilbehør: aioli (se bokstekst)
Sådan gør du:
- Steg baconternene gyldne på en tør pande, og lad dem sryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Hak oliven groft. Skær bladselleri i små tern. Kom bacon, oliven og bladselleri i en skål, og bland med de øvrige ingredienser.
- Saml dejen, og fordel den i en smurt brødform. Bag brødet ved 180 gr. ca. 40 min. på anden nederste ovnribbe.
- Afkøl brødet, og skær det i skiver.