Hjemmetlavet snaps

Snaps med slåen og snaps med klitrose

Til alle jer, der holder af det klassiske frokostbord med lækker snaps, får i her to opskrifter på hjemmelavet snaps med slåen og snaps med klitrose...

1 flaske snaps

Snaps med slåen:

  • Pluk en mængde slåen, der svarer til indholdet af et honningglas.
  • 1 flaske (billig) vodka
  • Evt. lidt honning til at søde med
  • en flaske klar snaps
  • 3 dl friske hyben eller en håndfuld tørrede hyben

Snaps med klitrose

  1. Endnu et eksempel på en meget enkel kryddersnaps.
  2. Klitrosens mørke hyben har siddet længe nu, men finder du dem, skal de tørres helt og derefter overhældes med snaps.
  3. Lad snapsen trække ca. 4-5 uger.

Snaps med klitrose

  1. Pluk ca. 3 dl hyben.
  2. Klip blomst og stilk væk. Fjern evt. kernerne, men det er ikke nødvendigt.
  3. Blend blot hele hyben i en foodprocessor og hæld en flaske klar snaps over, så det dækker – f.eks. Brøndum Snaps Klar, Klar Svendborg eller Bornholmer Akvavit.
  4. Snapsen kan også laves af en håndfuld tørrede hyben.
  5. Lad snapsen trække 4-6 uger i en tætsluttende beholder. Efter lagring skal snapsen filtreres.
  6. Snapsen fortyndes med klar snaps til passende smag og styrke.
  7. Nydes ved stuetemperatur.

Vælg en neutral snap

Du kan bruge en hvilken som helst neutral snaps, når du laver hjemmelavet snaps, f.eks. brøndums, svendborg, bommerlunder eller braunstein.

Tip

Lad slåensnapsen trække, til farven er dybrød. Du kan si den over i en lille flaske, eller også kan du lade bærrene blive i og fylde efter med frisk snaps