Snickers-tærter

Sådan laver du hjemmelavede Snickers-tærter

De små tærter er nærmest en slags konfekt med kiksebund, hvid nougat med peanuts, karamel og chokolade. Uimodståeligt lækre!

12 tærter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1½ time
  • Kogetid: 30 min.
  • 1-2 tsk. neutral olie
  • 1 muffinform med 12 huller (eller 12 små forme)
  • Bunde:
  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 100 g digestivekiks
  • Hvid nougat:
  • 125 g peanuts
  • 150 g sukker
  • 150 g honning
  • ½ dl vand
  • 1 æggehvide
  • 1 knsp. salt
  • Karamel med peanutbutter:
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g peanutbutter
  • Overtræk og pynt:
  • 100 g chokolade (mørk eller lys)
  • 5 g smør (eller 1 tsk. olie)
  • 50 g peanuts

  1. Pensl formene med olie.
  2. Bunde: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Knus kiksene (ikke for fint), og bland dem i chokoladen.
  3. Fordél massen i bunden af 12 muffinforme (15-18 g i hver), pres dem sammen, og stil dem i køleskab.
  4. Hvid nougat: Hak peanutsene fint. Kog sukker, honning og vand, til det er 130 grader målt med et termometer.
  5. Pisk æggehvide og salt stift med en håndmikser, og pisk den varme sukkerlage i. Pisk, til massen er tyk, sej og lidt afkølet (8-10 min.).
  6. Tilsæt de hakkede peanuts, og fordél massen i formene (ca. 30 g i hver). Sæt dem i køleskab.
  7. Karamel: Kog sukker og vand uden omrøring til gylden karamel (ca. 170 grader). Tilsæt fløden, og kog, til massen er jævn og uden klumper.
  8. Rør peanutbutter i, og kog til 110 grader. Hæld massen i formene (ca. 25 g i hver), og sæt i køleskab.
  9. Overtræk og pynt:  Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og smør det over den stivnede karamelcreme. Drys med peanuts, og afkøl.