Snobrød med chokodip
Så er tid til at komme udendørs og tænde bål. Prøv at bage disse gode snobrød og server dem med den lækreste chokoladedip.
8-10 stk.
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- Snobrødsdej:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 100 g durumhvedemel
- ca. 380 g hvedemel
- Chokodip:
- 150 g god mørk chokolade
- 100 g blød nougat
- 50 g mandler
- ¾ dl piskefløde
- ¾ dl mælk
- 25 g smør
Sådan laver du snobrød med chokodip
Snobrødsdej:
- Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie og durumhvedemel. Lad det stå 10 min. Tilsæt halvdelen af hvedemelet. Tag dejen ud på køkkenbordet, og ælt resten af melet i.
- Kom dejen i en rigelig stor plastskål med låg, så er den nem at tage med til bål-pladsen. Vent min. 1 time med at bruge dejen, da den skal hæve.
Chokodip:
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med nougaten. Bland finthakkede mandler i. Kom fløde og mælk i en gryde, og bring de i kog. Kom den varme mælk ned i midten af chokoladen lidt efter lidt og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, kom da smørret i små klumper i, og piskes dem ind i chokolademassen.
- Lad chokoladedippen afkøle tildækket gerne 4-5 timer et køligt sted, men ikke i køleskab, så bliver den for hård. Kom evt. dippen i små portionsglas, så alle kan have deres egen chokoladedip til deres snobrød.
PRØV OGSÅ:Regnbueis