Snobrød med chokodip

Snobrød med chokodip

Så er tid til at komme udendørs og tænde bål. Prøv at bage disse gode snobrød og server dem med den lækreste chokoladedip.

8-10 stk.

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • Snobrødsdej:
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 100 g durumhvedemel
  • ca. 380 g hvedemel
  • Chokodip:
  • 150 g god mørk chokolade
  • 100 g blød nougat
  • 50 g mandler
  • ¾ dl piskefløde
  • ¾ dl mælk
  • 25 g smør

Sådan laver du snobrød med chokodip

  1. Snobrødsdej:

  2. Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie og durumhvedemel. Lad det stå 10 min. Tilsæt halvdelen af hvedemelet. Tag dejen ud på køkkenbordet, og ælt resten af melet i.
  3. Kom dejen i en rigelig stor plastskål med låg, så er den nem at tage med til bål-pladsen. Vent min. 1 time med at bruge dejen, da den skal hæve.
  4. Chokodip:

  5. Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med nougaten. Bland finthakkede mandler i. Kom fløde og mælk i en gryde, og bring de i kog. Kom den varme mælk ned i midten af chokoladen lidt efter lidt og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, kom da smørret i små klumper i, og piskes dem ind i chokolademassen.
  6. Lad chokoladedippen afkøle tildækket gerne 4-5 timer et køligt sted, men ikke i køleskab, så bliver den for hård. Kom evt. dippen i små portionsglas, så alle kan have deres egen chokoladedip til deres snobrød.
PRØV OGSÅ:Regnbueis