Opskrift på brød med sød kartoffel og gedeost

Sød kartoffel på brød med gedeost og persille

4

Ingredienser

  • 4 stk tyndt skåret groft brød (ikke rugbrød)
  • 2 søde kartofler
  • 100 ml creme fraiche, 18%
  • 100 g gedefeta (evt Kirk´s gedefeta)
  • græskarkerner
  • 1 medium stærk chili – finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg - hakket
  • havsalt.

Sådan gør du

  1. Bag de søde kartofler hele i ovnen i ca. 35 minutter på 200 grader. De sidste 5 min. lægger du i brødskiverne med ind i ovnen, så de letristes.
  2. Tag brød og kartofler ud. Smør hvert stykke brød med cremefraiche og skær kartoflerne i skiver. Læg de søde kartoffelskiver ovenpå brødet med cremefraiche. Smuldr gedefeta hen over og kom græskarkernerne og den finthakkede chili på.
  3. Sæt dem tilbage i ovnen og bag videre i ca. 20 min. eller indtil de tager farve.
  4. Bland olivenolie med hvidløg, havsalt og persille og pensl straks brødskriverne med olien, når brødene kommer ud af ovnen. Spis straks.