Sød kartoffelbrownie

Sød kartoffelbrownie

Denne kage er lavet af søde kartofler, og der er ingen, der gætter det, hvis du ikke sladrer. Lav den helst dagen i forvejen, så er den bedst. Og smag gerne på massen, inden du bager den, for der er stor forskel på, hvor søde de søde kartofler er. Juster med mere eller mindre agavesirup. Jeg topper med et tykt lag, mørk chokolade, men det kan selvfølgelig udelades.

Ingredienser

  • Nok til 6-8 personer
  • 400 g søde kartofler
  • 1 moden avocado
  • 4 bløde dadler
  • 50 g cashewnødder
  • 2 spsk honning
  • ½ stang vanilje, kornene heraf
  • 1 ½ dl kakaopulver
  • 1 dl mandelmel
  • 1 nip salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 store æg
  • 100 g valnødder, hakkede
  • smørelse til form
  • Topping:
  • 150 g mørk chokolade
  • 1-1 ½ spsk smør eller kokosfedt
  • hindbær eller andre bær

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. Dryp dem godt af. Du skal bruge 225 g kogt og afkølet sød kartoffel til kagen.
  2. Blend søde kartofler, avocado, dadler (tjek for sten), cashewnødder, honning, vanilje, kakao, mandelmel, salt og bagepulver sammen i en foodprocessor. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Vend de hakkede valnødder i. Smør en form med smagsneutralolie, kokosfedt eller smør, og fordel massen i formen.
  4. Bag kagen ved 180 grader (varmluft) i 35-40 minutter, eller til den er gennembagt.
  5. Lad den køle helt af i formen og derefter gerne i køleskab til næste dag. Smelt chokoladen over vandbad med smør eller kokosfedt. Smør chokoladen på kagen, og lad den sætte sig. Top med bær, skær i passende stykker og server kold.