Solbærcupcakes
Cupcakes med solbær er sommerlige, gode til farten og nemme at lave.
12-16 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 15-20 min.
- Syltede solbær:
- 200 g solbær
- 125 g sukker
- 2-3 solbærblade
- 1 dl vand
- Dej:
- 125 g smør
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. citronsaft
- 2 æg
- 125 g sukker
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- Rens solbærrene for stilke, og klip blomsterne af.
- Smelt sukker i en gryde. Tilsæt bærrene med solbærblade og vand. Kog i 10 min. ved svag varme.
- Lad solbærsyltetøjet køle af med bladene. Fjern bladene. Hvis nogle af bærrene er umodne, bliver konsistensen tykkere.
- Dej til cupcakes:
- Smelt smør og vand, og tilsæt citronsaft.
- Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
- Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggemassen med en skraber. Rør gradvist smørblandingen i sammen med fintrevet citronskal.
- Fyld dejen ¾ op i 12-15 cupcake- eller muffinforme. Bag dem i ca. 7 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
- Kom en skefuld syltede solbær i midten af hver kage, før dejen er stivnet. Bag kagerne videre i 5-10 min. afhængig af størrelse.
- Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte. Lad kagerne køle af på bagerist.