Solbærkogte pærer med kanelcreme
(4 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- Solbærkogte pærer:
- ½ stang vanilje
- 200 g frosne solbær
- ¼ l vand
- 125 g sukker
- 4 faste pærer
- Kanelcreme:
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider
- 2 spsk flormelis
- 2 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)
- 1 spsk flormelis
- 2-3 tsk stødt kanel
- Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med solbær, vand og sukker. Kog det igennem og skru ned for varmen.
- Skræl pærerne, men lad stilkene blive på. Udhul kernehusene fra bunden og læg pærerne i solbærlagen. Lad dem simre møre i lagen 20 min. – vend dem halvvejs. Hæld pærerne i en skål til afkøling.
- Pisk æggehviderne stive med flormelis. Pisk cremefraiche, flormelis og kanel tykt i en anden skål og vend de stive æggehvider i.
- Fordel cremen i 4 halvdybe tallerkner. Skær. lidt af bunden af pærerne, så de ikke vælter, og stil dem i cremen. Dryp lidt af solbærlagen omkring og server.
10 lækre crumbles
-
Blomme crumble med hasselnødder
-
Pære-hindbær-crumble med mandler
-
Æble-brombær-crumble
-
Skøn crumble med blommer, pærer & makroner
-
Crumblecake med solbær og hindbær
-
Nem rabarbercrumble med marcipan
-
Æblecrumble med vanilje
-
Nem dessert: Frugtcrumble med flødeskum
-
Blommecrumble
-
Nem crumble med kokos & blomme