Solbærkogte pærer med kanelcreme

Solbærkogte pærer med kanelcreme

(4 pers.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Solbærkogte pærer:
  • ½ stang vanilje
  • 200 g frosne solbær
  • ¼ l vand
  • 125 g sukker
  • 4 faste pærer
  • Kanelcreme:
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • 2 spsk flormelis
  • 2 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)
  • 1 spsk flormelis
  • 2-3 tsk stødt kanel

  1. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med solbær, vand og sukker. Kog det igennem og skru ned for varmen.
  2. Skræl pærerne, men lad stilkene blive på. Udhul kernehusene fra bunden og læg pærerne i solbærlagen. Lad dem simre møre i lagen 20 min. – vend dem halvvejs. Hæld pærerne i en skål til afkøling.
  3. Pisk æggehviderne stive med flormelis. Pisk cremefraiche, flormelis og kanel tykt i en anden skål og vend de stive æggehvider i.
  4. Fordel cremen i 4 halvdybe tallerkner. Skær. lidt af bunden af pærerne, så de ikke vælter, og stil dem i cremen. Dryp lidt af solbærlagen omkring og server.