Solbærkogte pærer med sprøde kager
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 time
- Koge/bagetid:
- 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- Solbærkogte pærer:
- 4 pærer
- 1/2 stang vanilje
- 150 g frosne solbær
- 1/4 l vand
- 125 g sukker
- Sprøde kager:
- 1 æg
- 50 g farin
- 100 g sukker
- 2 spsk hvedemel
- 25 g smeltet smør
- Vinskumssovs:
- 4 pasteuriserede
- æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 ½ dl hedvin efter smag
- Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med vaniljestang, solbær, vand og sukker. Kog det igennem under omrøring og skru ned for varmen.
- Skræl pærerne, men lad stilkene blive på. Udhul kernehusene fra bunden og læg pærerne i solbærlagen.
- Lad dem simre møre i lagen – vend dem et par gange undervejs – det tager ca. 20 min. Hæld dem i en skål til afkøling.
- Kagerne: Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen let sammen med farin og sukker. Tilsæt mel og smeltet smør. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
- Smør dejen ud som 12 tynde ovaler på 2 bageplader med bagepapir og bag kagerne (1 plade ad gangen) ca. 5 min. ved 250 grader.
- Lad dem stå på pladen et øjeblik, før de flyttes over på en kagerulle og formes til buer. Opbevar de afkølede kager i en kagedåse.
- Vinskumssovs: Pisk æggeblommerne sammen med sukker i en skål over vandbad. Pisk over varmen, til sukkeret er opløst.
- Tilsæt vinen og pisk over varmen, til cremen bliver tyk og skummende – ca. 80 grader – den må IKKE koge.
- Hæld den over i en kold skål. Fordel sovsen i 4 dybe tallerkner og stil pærerne heri (skær evt. lidt af bunden, så de ikke vælter).
- Dryp lidt af solbærlagen omkring og læg et par sprøde kager ved.