Solbærsyltetøj med kanel
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 1 1/2 l)
- 1 kg solbær
- 3-4 stk. hel kanel
- 1 dl vand
- 600 g syltesukker
- Rib og skyl bærrene og kom dem i en gryde med kanel og vand.
- Giv dem et opkog og lad dem simre ved svag varme under omrøring i 5 min.
- Rør syltesukker i og kog syltetøjet under omrøring i 3-5 min.
- Tag gryden af varmen og lad syltetøjet stå 10-15 min.
- Hæld syltetøjet på rengjorte, skoldede glas, fordel kanelstykkerne i glassene og sæt låg på.
- Opbevar syltetøjet mørkt og køligt.
- Syltetøjet er lækkert til brød, pandekager og isdesserter.
PRØV OGSÅ:Jordbærmarmelade med ingefær