Solbærsyltetøj med kanel

Solbærsyltetøj med kanel

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 1 1/2 l)
  • 1 kg solbær
  • 3-4 stk. hel kanel
  • 1 dl vand
  • 600 g syltesukker

  1. Rib og skyl bærrene og kom dem i en gryde med kanel og vand.
  2. Giv dem et opkog og lad dem simre ved svag varme under omrøring i 5 min.
  3. Rør syltesukker i og kog syltetøjet under omrøring i 3-5 min.
  4. Tag gryden af varmen og lad syltetøjet stå 10-15 min.
  5. Hæld syltetøjet på rengjorte, skoldede glas, fordel kanelstykkerne i glassene og sæt låg på.
  6. Opbevar syltetøjet mørkt og køligt.
  7. Syltetøjet er lækkert til brød, pandekager og isdesserter.