Opskrift på sønderjysk 'brødtorte' – rugbrødslagkage

Sønderjysk 'brødtorte' – rugbrødslagkage

Smid ikke rugbrød ud, men brug resterne i en fantastisk rugbrødlagkage.

8

Ingredienser

  • Lagkagebunde:
  • 5 æg
  • 100 g rørsukker
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk kakao
  • 4 spsk maizena
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smuldret rugbrød.
  • Kagecreme:
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 æggeblommer
  • 1½ spsk Maizena
  • 25 g sukker
  • Korn fra ½ stang vanilje.
  • Afslutning:
  • 2 dl piskefløde
  • solbærsyltetøj
  • revet mørk chokolade.

Sådan laver du rugbrødslagkage:

  1. Lagkagebunde:
  2. Pisk æg, rørsukker og brun farin sammen.
  3. Pisk kakao i.
  4. Bland Maizena og bagepulver, sigt det ned i dejen og bland.
  5. Bland rugbrødet i.
  6. Bag i en springform smurt med smør og drysset med rasp. Bag ved ca. 150 grader i ca. 25-30 min. i varmluftsovn eller 160 grader uden varmluft.
  7. Afkøl kagen – evt. i køleskabet.
  8. Kagecreme:
  9. Bland alle ingredienser i en gryde og varm op under omrøring indtil det begynder at tykne.
  10. Tag gryden fra varmen, pisk kraftigt, skrab cremen over i en skål og sæt den på køl.
  11. Afslutning:
  12. Pisk fløden til et let skum.
  13. Bland 1/3 af flødeskummet i kagecremen.
  14. Flæk kagen til to bunde.
  15. Fordel cremen på den nederste bund.
  16. Smør syltetøj på undersiden af den øverste bund.
  17. Læg bundene sammen.
  18. Fordel resten af flødeskummet ovenpå kagen og riv så chokolade direkte ned oven på kagen.
  19. Pynt evt. med citron-melisseblade eller lignende.
  20. Prøv også moderne rugbrød med svedjerug