Søtunge med pastinakker & abrikossovs

Søtunge med pastinakker & abrikossovs



Kalorier 484 kcal
Protein 39 g 31 %
Kulhydrat 54 g 43 %
Fedt 14 g 26 %
Kostfibre 11 g

(1 person)

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 170 g søtungefilet, eller anden fladfisk
  • 5 g fedtstof til stegning
  • salt og peber
  • 150 g pastinakker
  • 5 g olie til stegning
  • dild
  • Abrikossovs:
  • 45 g abrikos, tørret
  • 50 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl bouillon, 1 dl vand + 1 tsk. pulver
  • 30 g yoghurt, drænet
  • lidt citronskal, reven, øko

  1. Udblød abrikoserne i koldtvand i ca. ½ time.
  2. Hak løg og hvidløg og kom demi en lille gryde med de udblødteabrikoser.
  3. Kom bouillon ved og lad detkoge i cirka 15 min.
  4. Blend herefter sovsen medyoghurt. Smag til med citronskal,salt og peber.
  5. Skræl pastinakkerne og skærdem i grove stave. Varm en lillepande op og steg dem gyldne iolie eller bag dem i en 200 gradervarm ovn i ca. 20 min. Krydrmed salt.
  6. På en anden pande steges fisken i fedtstoffet. Fold fisken engang, så den bliver tykkere. Krydrmed salt og peber.
  7. Anret de stegte pastinakkersammen med fisken og hældsovsen over. Pynt med dild.
  8. Find flere kalorielette opskrifter i én af
  9. Vægtkonsulenternes mange opskriftsbøger »