Speltpandekager opskrift

Speltpandekager med mango-tomatsalat med koriander og forårsløg

12

Ingredienser

  • 50 g groft speltmel eller fuldkornehvedemel
  • 100 g hvedemel
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk revet citronskal
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2½ dl mælk
  • 1 æg
  • lidt smør til stegning
  • 1 tomat
  • 1 moden mango
  • saften af 1 lime
  • 1 tsk rørsukker
  • ½-1 tsk finthakket rød chili
  • 1-2 fintsnittede forårsløg
  • ½ bundt friske koriander
  • evt. lidt honning eller sirup.

Sådan gør du

  1. Bland speltmel, hvedemel, sukker, citronskal, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælk og æg og rør, indtil dejen bliver glat.
  2. Smelt lidt smør på en blinis-pande eller en almindelig stegepande og kom ca. 1½ spsk dej i hvert hul på blinispanden eller kom dejen på en almindelig pande som klatter med et par centimeters mellemrum.
  3. Steg pandekagerne 2 min. på hver side, indtil de er gyldne og gennembagte.
  4. Skær tomaten i små tern. Skræl mangoen og skær kødet fri fra stenen. Skær mangokødet i mindre skiver. Rør en dressing af saften fra 1 lime, 1 tsk rørsukker og ½-1 tsk finthakket rød chili. Bland tomater, mango og marinaden i en skål sammen med fintsnittet forårsløg og groft plukkede koriander. Hvis du ikke er vild med koriander, smager tilbehøret til pandekagerne også godt med en håndfuld groft hakket rucola i stedet for.

TIP

Du kan lynhurtigt ændre opskriften til almindelige søde amerikanske pandekager. Du skal brug: 150 g hvedemel og tilsæt 2½ spsk sukker og undlade det grove speltmel. Servér dine amerikanske pandekager med god marmelade eller bærkompot og ahornsirup.