Speltpandekager med mango-tomatsalat med koriander og forårsløg
12
Ingredienser
- 50 g groft speltmel eller fuldkornehvedemel
- 100 g hvedemel
- ½ spsk sukker
- ½ tsk revet citronskal
- 1 knsp salt
- 1 tsk bagepulver
- 2½ dl mælk
- 1 æg
- lidt smør til stegning
- 1 tomat
- 1 moden mango
- saften af 1 lime
- 1 tsk rørsukker
- ½-1 tsk finthakket rød chili
- 1-2 fintsnittede forårsløg
- ½ bundt friske koriander
- evt. lidt honning eller sirup.
Sådan gør du
- Bland speltmel, hvedemel, sukker, citronskal, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mælk og æg og rør, indtil dejen bliver glat.
- Smelt lidt smør på en blinis-pande eller en almindelig stegepande og kom ca. 1½ spsk dej i hvert hul på blinispanden eller kom dejen på en almindelig pande som klatter med et par centimeters mellemrum.
- Steg pandekagerne 2 min. på hver side, indtil de er gyldne og gennembagte.
- Skær tomaten i små tern. Skræl mangoen og skær kødet fri fra stenen. Skær mangokødet i mindre skiver. Rør en dressing af saften fra 1 lime, 1 tsk rørsukker og ½-1 tsk finthakket rød chili. Bland tomater, mango og marinaden i en skål sammen med fintsnittet forårsløg og groft plukkede koriander. Hvis du ikke er vild med koriander, smager tilbehøret til pandekagerne også godt med en håndfuld groft hakket rucola i stedet for.