Opskrift på indonesisk ret: Spicy beef

Indonesisk ret: Spicy beef

Rendang stammer fra Indonesien og består af en krydderpasta og kød, der bliver kogt sammen. Utrolig mørt kød og stærk sauce.

4

Ingredienser

  • Krydderpasta
  • 3 stængler citrongræs – kun den hvide ende
  • 4 fed hvidløg
  • 4 skalotteløg
  • 1 tommestykke galangarod
  • 1 spsk tørret knust chili
  • ½ dl vand
  • 1 kg oksebov uden ben
  • 2 spsk neutral olie
  • 2 kanelstænger
  • 4 nelliker
  • 4 kardemommekapsler
  • 4 stjerneanis
  • ½ dåse kokosmælk
  • 1½ dl vand
  • 2 tsk tamarindpasta, opløst i ½ dl vand, fjern kernerne
  • toppen af 3 stængler citrongræs
  • 1 spsk lys farin
  • 1 tsk groft salt.

Sådan laver du spicy beef

  1. 1. Lav først krydderpastaen. Fjern de yderste blade af citrongræs og del den hvide del i mindre stykker. Pil løg og skær i mindre stykker og del galangaroden i mindre bidder. Blend alle ingredienser til krydderpastaen sammen med ½ dl vand i en foodprocessor til en ensartet pasta. Brugen bagsiden af en stor kniv til at banke den grønne del af citrongræsstænglerne, så de aromatiske olier kan komme ud.
  2. 2. Skær kødet ud i store tern. Varm olien i en god braisere-gryde. Kom kanel, nelliker, kardemomme og stjerneanis i og steg det i ½ min. Tilsæt krydderpastaen og steg den til den begynder at få farve. Tilsæt den grønne del af citrongræsset og kom kødet i gryden. Vend det sammen, så kødet bliver dækket af krydderier.
  3. 3. Tilsæt kokosmælk, vand og tamarindjuicen. Lad retten simre under låg ved lav varme i ca. 1½ time til kødet er mørt og saucen næsten er kogt helt ind. Hvis der stadig er meget væde tilbage, så lad gryden simre uden låg, til væsken er kogt ind.
  4. 4. Tilsæt til sidst farin og salt. Servér med ris.

Tip

Tamarind er det syrlige kød eller pulp fra en tamarindfrugten. Den købes som plader af presset pulp. Ved at lægge det i blød, kan du massere pulpen fra hinanden og skille kernerne fra. Juicen, der kommer ud af det er syrlig.