Spicy, grillede svinekoteletter med kål

Spicy, grillede svinekoteletter med kål

Her er der brugt rødkål og spidskål, men du kan bruge alt fra blomkål til rosenkål. Opskrift af Louisa Lorang.

Ingredienser

  • Ca. 25 minutter
  • ½ rødkål
  • 1 spidskål
  • olivenolie
  • salt
  • Glasering:
  • 1 dl soja
  • ¼ dl limesaft
  • 1 spsk ingefær, revet
  • 2 spsk honning
  • Koteletter:
  • 4 svinekoteletter
  • olivenolie
  • salt
  • Salat:
  • 2 håndfulde koriander
  • 2-3 stilke bladselleri, snittet
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 agurk, i både
  • lidt limesaft
  • olivenolie
  • salt

  1. Kål: Skær kålen i både. Lad stokken sidde på – den holder lidt sammen
  2. på det hele. Gnid kålen med lidt olivenolie, og grill den på en varm grillpande i ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr den med salt.
  3. Glasering: Sæt soja, lime, ingefær og honning over i en kasserolle, og lad det simre, til det er tyknet en smule.
  4. Koteletter: Gnid koteletterne med olivenolie, og grill dem på den varme pande. Krydr med salt.
  5. Salat: Vend koriander, bladselleri, chili, agurk og lime med olivenolie, og krydr med salt.
  6. Server koteletterne og kålen med sojaglaseringen, og top med krydderurtesalaten.