Spicy, grillede svinekoteletter med kål
Her er der brugt rødkål og spidskål, men du kan bruge alt fra blomkål til rosenkål. Opskrift af Louisa Lorang.
Ingredienser
- Ca. 25 minutter
- ½ rødkål
- 1 spidskål
- olivenolie
- salt
- Glasering:
- 1 dl soja
- ¼ dl limesaft
- 1 spsk ingefær, revet
- 2 spsk honning
- Koteletter:
- 4 svinekoteletter
- olivenolie
- salt
- Salat:
- 2 håndfulde koriander
- 2-3 stilke bladselleri, snittet
- 1 rød chili, hakket
- 1 agurk, i både
- lidt limesaft
- olivenolie
- salt
- Kål: Skær kålen i både. Lad stokken sidde på – den holder lidt sammen
- på det hele. Gnid kålen med lidt olivenolie, og grill den på en varm grillpande i ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr den med salt.
- Glasering: Sæt soja, lime, ingefær og honning over i en kasserolle, og lad det simre, til det er tyknet en smule.
- Koteletter: Gnid koteletterne med olivenolie, og grill dem på den varme pande. Krydr med salt.
- Salat: Vend koriander, bladselleri, chili, agurk og lime med olivenolie, og krydr med salt.
- Server koteletterne og kålen med sojaglaseringen, og top med krydderurtesalaten.