Spicy Indisk suppe med masser grønsager
Spicy suppe med masser af smag.
4
Ingredienser
- 2 spsk kokosolie
- 2 rødløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet
- 4 stængler bladselleri, i små stykker
- 1 æble, i små tern
- 2 tsk gurkemeje
- 15 g ingefær
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stærk karry
- 1 spsk garam masala
- 4 kardemommekapsler
- 1 stang kanel
- 4 tørrede limeblade
- 1 ds hakkede tomater ca. 1 l bouillon
- 100 g røde linser
- 1 ds kokosmælk
- limesaft
- salt
- Topping:
- frisk koriander
- Sådan gør du: Varm koksolie op i en gryde, og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spidskommen, karry og garam masala. Rør det hele godt rundt, og tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre ved middel varme i ca. 1 time. Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderligere 45 minutter. Smag suppen til med limesaft og evt. lidt salt. Tag kardemomme, kanel og limeblade op inden servering.
- TIP! Vil du have en mere fyldig suppe, så tilsæt 1 stor kartoffel skåret i små tern.