Spicy pølse og skinke med syltede figner
6
Ingredienser
- 1 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 10 stk. tørrede figner skåret i kvarte
- ½ tsk sennepsfrø
- lidt chili
- 4 spsk æbleeddike
- 1 spsk mørk muscovadosukker eller brun farin
- 1½ dl vand
- ca. 150 g spicy pølse f.eks. Aalbæks chorizo med jalapeno
- 6 skiver god saltet og tørret skinke f.eks. økologisk Jambon Cru fra Aalbæk
- ½ bundt basilikum.
Sådan gør du
- Halvér løget og snit det i skiver på langs, og hak hvidløgsfeddene groft. Rist løgene møre i en gryde med olivenolie ca. 5 min. tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Kom sennepsfrø, lidt chili, æbleeddike, muscovadosukker og vand i gryden. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min. Afkøl de syltede figner og vend dem med plukkede basilikumblade før servering. Servér det som tilbehør til spicy pølse og skinke.