Pølse Spicy pølse og skinke opskrift

Spicy pølse og skinke med syltede figner

6

Ingredienser

  • 1 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 10 stk. tørrede figner skåret i kvarte
  • ½ tsk sennepsfrø
  • lidt chili
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 spsk mørk muscovadosukker eller brun farin
  • 1½ dl vand
  • ca. 150 g spicy pølse f.eks. Aalbæks chorizo med jalapeno
  • 6 skiver god saltet og tørret skinke f.eks. økologisk Jambon Cru fra Aalbæk
  • ½ bundt basilikum.

Sådan gør du

  1. Halvér løget og snit det i skiver på langs, og hak hvidløgsfeddene groft. Rist løgene møre i en gryde med olivenolie ca. 5 min. tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Kom sennepsfrø, lidt chili, æbleeddike, muscovadosukker og vand i gryden. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min. Afkøl de syltede figner og vend dem med plukkede basilikumblade før servering. Servér det som tilbehør til spicy pølse og skinke.