Spinatpandekager med stenbiderrogn
Næringsindhold
- Energi pr. person:519 Kcal
- Fedt:17 %
- Kulhydrat:67 %
4
Ingredienser
- 400 g frisk spinat
- 2 æg
- 100 g grahamsmel eller groft speltmel
- 200 g hvedemel
- ¾ tsk salt
- 3 dl mini- eller letmælk
- 2 tsk bagepulver
- 1½ spsk rapsolie til stegning
- 200 g frisk stenbiderrogn
- 1 rødløg
- 1 dl cremefraiche 9 %
- 1 bundt dild
Sådan laver du spinatpandekager
- 1. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde, læg låg på og skru højt op for blusset. Damp spinaten, til den falder sammen. Rør af og til i den og tilsæt eventuelt lidt vand, hvis spinaten er ved at koge tør. Fjern låget og kog spinaten, til al væske er fordampet. Krydr den med lidt salt. Køl spinaten af og hak den groft.
- 2. Pisk æg, grahams- eller speltmel, hvedemel, salt og mælk sammen, og vend spinaten i dejen. Steg 5-7 små pandekager (á 2-3 spsk dej hver) i olie på en slip let-pande. Steg pandekagerne ved middelsvag varme, til de er gyldne på begge sider. Hold de færdige pandekager lune på et fad i ovnen ved 100 grader.
- 3. Servér de lune pandekager med stenbiderrogn, finthakket løg, en cremefraiche og dild.