Sprød citronkål
Citronkål er nemt at lave og går godt til svinekød og fjerkræ
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Kogetid: 20 min.
- Fryse-egnet
- 1 stort løg (hakket)
- 1 kg hvidkål (strimler)
- 1spsk olivenolie
- saft af 1½ citron + fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
- 4 nelliker
- 4 hel kardemomme
- 1 tsk spidskommen
- 1 dl rosiner
- salt og peber
- Svits løget i olien i et par min. i en stor gryde, uden at det får farve. Svits herefter kålen med i 4-5 min., til den begynder at falde sammen. Rør ofte, så den ikke bliver brun.
- Tilsæt citronsaft, citronskal, nelliker, kardemomme, spidskommen og rosiner og lad kålen simre under låg i ca. 20 min. Rør ofte og tilsæt evt. lidt vand, hvis kålen koger tør.
- Smag kålen til med salt og peber. Servér f.eks. citronkålen til en nakkekotelet.