Sprød citronkål

Sprød citronkål

Citronkål er nemt at lave og går godt til svinekød og fjerkræ

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • 1 stort løg (hakket)
  • 1 kg hvidkål (strimler)
  • 1spsk olivenolie
  • saft af 1½ citron + fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • 4 nelliker
  • 4 hel kardemomme
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 dl rosiner
  • salt og peber

  1. Svits løget i olien i et par min. i en stor gryde, uden at det får farve. Svits herefter kålen med i 4-5 min., til den begynder at falde sammen. Rør ofte, så den ikke bliver brun.
  2. Tilsæt citronsaft, citronskal, nelliker, kardemomme, spidskommen og rosiner og lad kålen simre under låg i ca. 20 min. Rør ofte og tilsæt evt. lidt vand, hvis kålen koger tør.
  3. Smag kålen til med salt og peber. Servér f.eks. citronkålen til en nakkekotelet.