Sprød iceberg med asiatisk kylling
Skøn salat med kylling og asiatiske krydderier.
Sprød iceberg med asiatisk kylling til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 4-6 kyllingeoverlår
- olivenolie
- salt og lidt knust tørret chili
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk fish-sauce
- 1 spsk soja
- ½ spsk sesamolie
- 1 spsk rørsukker eller flydende honning
- saften af 1 lime
- 2 tsk finthakket chili
- lidt salt
- 2-3 gulerødder
- ½ rødløg
- ½ icebergsalat hoved
- 6 blade groft hakket mynte
- ½ bdt friske koriander.
Sådan laver du sprød iceberg med asiatisk kylling
- Skær kødet fri fra benene på kyllingestykkerne. Steg kyllingekødet på en panden med olivenolie på skindsiden ca. 15 min. Vend kødet og steg det fortsat 10 min på den anden side, til det er gennemstegt. Krydr med salt og lidt knust tørret chili.
- Rist sesam et kort øjeblik på en tør pande. Rør Fish Sauce sammen med soja, sesamolie, rørsukker, limesaft, chili og lidt salt.
- Skræl gulerødderne og snit dem og rødløget i tynde skiver. Del icebergsalaten i grove stykker.
- Skær det stegte kyllingekød i skiver og vend det sammen med dressingen, salat, gulerødder, rødløg, mynte og plukkede friske koriander.
- Se også opskrift på salat med marinerede jordbær.