Nem juleand: Sprødstegte andebryster
Juleand på den nemme måde: Andebryst med bagte æbler og granatæblesauce.
Næringsindhold
- Energi pr. person:462 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:28 %
- Kulhydrat:54 %
4
Juleand
- 2 andebryster
- salt og peber
- 4 små røde æbler
- 1 spsk honning
- 4 små kanelstænger
- 4 dl andebouillon
- 2 spsk koncentreret granatæblesaft
- 1 spsk æbleeddike
- lidt maizena + vand
- 1 granatæble
- radicchiosalat
- 25 g ristede mandelflager
- 600 g små aspargeskartofler.
Sådan gør du
- Steg andebrystet 10 minutter på skindsiden, hæld fedtet fra, vend og steg endnu 10 minutter på kødsiden. Krydr med salt og peber.
- Halvér æblerne, dryp med honning og læg en kanelstang imellem. Bag æblerne 12-14 minutter ved 200 grader.
- Bring andebouillon, granatæblesaft og eddike i kog. Jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, tilsæt et par skefulde granatæblekerne, kog op og smag saucen til med salt og peber.
- Bland resten af granatæblekernerne med snittet salat samt ristede mandelflager.
- Servér andebryst i tynde skiver med salat, sauce og kartofler.
- Husk at skære fedtkanten på andebrystet fra ved bordet.