Sprøde brød med 2 slags dip
4
Ingredienser
- Sprøde brød:
- 100 g ølandshvedemel
- 50 g havremel
- 50 g rugmel
- 1 tsk bagepulver
- 5 spsk koldpresset rapsolie
- 2 spsk vand
- 1 tsk salt
- 1 dl yoghurt A38.
- Gulerodsdip:
- 2 gulerødder
- 20 g smør
- ½ dl æbleeddike
- 2 spsk honning
- 2 dl vand
- salt og peber.
- Rygeostdip:
- 50 g rygeost
- ½ dl mælk.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Bland de tre slags mel og bagepulveret. Rør rapsolie, vand, salt og yoghurt sammen med melblandingen og ælt det sammen. Rul dejen tyndt ud (cirka 2 mm) og læg den på en bageplade med bagepapir. Prik dejen med en gaffel og drys med groft salt. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 160 grader i 25 minutter, til det er helt gyldent og sprødt.
- Bræk det i passende stykker, når det er afkølet.
- Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Lad gulerødderne simre i 5 minutter i en gryde med smørret. Tilsæt eddike, honning, vand, salt og peber, og lad det simre under låg i 15 minutter. Blend det hele og juster med lidt ekstra vand, hvis pureen er for tyk.
- Rør rygeost og mælk sammen og smag til med salt og peber.
- Servér de sprøde, knasende brød med de to slags dip.