Nytårsmenu

Sprøde kiks med pesto, mozzarella, chili og oliven

Prøv disse sprøde snacks til champagnen. En opskrift af Pernille Skjødt.

Ingredienser

  • Pesto:
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ dl mandler
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ dl parmesan, groftrevet
  • salt, peber og lidt citronsaft
  • Oliventopping:
  • 100 g sorte oliven
  • 1 tsk finthakket chili
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g mozzarella
  • – delt i små stykker
  • Små kiks, små firkantede knækbrød eller grillet brød skåret i små stykker

Sådan gør du

  1. Pesto:
  2. Skyl og pluk persillen, og kom persille, mandler, olivenolie, hvidløg, parme-san, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor. Blend, indtil pestokonsistens er opnået, og smag til.
  3. Oliventopping:
  4. Udsten de sorte oliven, og hak dem groft. Rør dem med chili, citronskal og olivenolie. Del mozzarellaen i små stykker, som passer til kiks eller sprøde brød.
  5. Anret et fad med små kiks eller andre sprøde brød. Kom lidt pesto, oliventopping og mozzarella på.