Sprød tofusalat med misodressing
Skal aftensmaden være hurtig, men stadig sund? Så prøv denne nemme og sunde salat med sprøde grøntsager, marineret tofu og en skøn dressing.
Næringsindhold
- Energi pr. person:482 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:24 %
- Kulhydrat:46 %
2 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 250 g fast tofu
- 2 spsk. tamari- eller sojasauce
- ¼ tsk. hvidløgspulver
- ¼ tsk. chiliflager
- 1 tsk. sesamolie
- 2 tsk. sesamfrø
- 350 g broccolibuketter – gerne aspargesbroccoli
- 350 g gulerod
- 2 dl kogte, vilde ris
- 2 spsk. miso
- 1 spsk. riseddike
- 1 tsk. chilisauce eller lidt Tabasco
- 1 spsk. vand
- 1 tsk. honning
- ½ tsk. sesamolie
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 200 grader, afdryp og dup tofuen tør med køkkenrulle.
- Skær den i strimler, og læg dem på en plade med bagepapir.
- Rør sojasauce, hvidløgspulver og sesamolie sammen, pensl tofustrimlerne med blandingen, drys sesamfrø på, og bag dem sprøde i ovnen i cirka 25 minutter.
- Blanchér broccolien i kogende, letsaltet vand i cirka 1 minut.
- Afdryp og afkøl den, før du blander den med gulerod, vilde ris og tofu.
- Rør ingredienserne til misodressingen sammen, smag den til, og giv den til salaten.