Tofusalat

Sprød tofusalat med misodressing

Skal aftensmaden være hurtig, men stadig sund? Så prøv denne nemme og sunde salat med sprøde grøntsager, marineret tofu og en skøn dressing.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    482 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    24 %
  • Kulhydrat:
    46 %

2 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 250 g fast tofu
  • 2 spsk. tamari- eller sojasauce
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • ¼ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. sesamolie
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 350 g broccolibuketter – gerne aspargesbroccoli
  • 350 g gulerod
  • 2 dl kogte, vilde ris 
  • 2 spsk. miso
  • 1 spsk. riseddike
  • 1 tsk. chilisauce eller lidt Tabasco
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. honning
  • ½ tsk. sesamolie

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200 grader, afdryp og dup tofuen tør med køkkenrulle.
  2. Skær den i strimler, og læg dem på en plade med bagepapir.
  3. Rør sojasauce, hvidløgspulver og sesamolie sammen, pensl tofustrimlerne med blandingen, drys sesamfrø på, og bag dem sprøde i ovnen i cirka 25 minutter.
  4. Blanchér broccolien i kogende, letsaltet vand i cirka 1 minut.
  5. Afdryp og afkøl den, før du blander den med gulerod, vilde ris og tofu.
  6. Rør ingredienserne til misodressingen sammen, smag den til, og giv den til salaten.

Tip

Tofu er sojabønnepasta og rummer ikke megen smag i sig selv. Vær derfor gavmild med marinering og kraftige smagsgivere.