Spyd med rispilaf

Spyd med rispilaf

4

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster i tern
  • 200 g skinkeschnitzel skåret i tern
  • 1 lille løg skåret i både
  • 8 træspyd.
  • Marinade:
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk soja.
  • Rispilaf:
  • 300g ris
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 finthakket løg
  • ½ finthakket grøn chili
  • 100 g grønne bønner skåret i små skiver
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk finthakket koriander.

Sådan gør du

  1. Når du først har marineret kødet, går det stærkt.
  2. Sæt kødet og løgene på otte spyd. Rør marinaden sammen, vend spyddene rundt i den og lad dem trække 1 time.
  3. Grill spyddene på hver side på en pande, og steg dem færdig i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
  4. Hæld risene i en gryde med 5 dl vand. Imens sauteres løg, grøn chili og bønner i nogle minutter, tilsæt de kogte ris, smag til med peber og salt. Drys med koriander og servér spydene til.