Squashpizza med mozzarella, chili, tomat og pesto
Let og lækker pizza med den glemte grøntsag squash..
Ingredienser
- En portion pizzadej, se grundopskrift her
- Ovnbagte tomater:
- 200 g små blommetomater
- ¼ dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- lidt frisk timian
- salt og peber.
- Pesto:
- 1 lille bundt basilikum eller 1 potte
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ dl mandler
- ½ fed hvidløg
- salt og peber
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk revet parmesan
- evt lidt citronsaft.
- Fyld på pizzaen:
- 1½ - 2 dl tomatsauce
- ½-1 squash skåret i tynde skiver
- ovnbagte tomater eller semi dried tomater
- lidt pesto eller persilleolie
- 250 g frisk mozzarella skåret i skiver
- 1 lille håndfuld sorte oliven
Sådan laver du squashpizza:
- Halvér tomaterne, kom dem på en bageplade med bagepapir. Rør olivenolie sammen med hvidløg, timian, salt og peber og kom det over tomaterne. Bag tomaterne 1 time med 150 grader til de er bagte og let tørrede i kanten.
- Kom basilikum, persille, mandler, hvidløg, salt, peber, olivenolie og parmesan i en blender og blend til jævn konsistens. Smag evt. til med lidt citronsaft.
- Opvarm en bagesten eller bageplade – skru gerne ovnen op på max varme. Del dejen i 2 eller 4 stykker, og rul hvert stykke tyndt ud med en kagerulle. Riv et stykke bagepapir passende til pizzaernes størrelse og placer hver pizzabund på et stykke bagepapir. Smør bundene med tomatsauce og kom squashskiver og mozzarellaskiver på. Krydr med friskkværnet sort peber. (Husk kun at komme lidt fyld på hver pizza ellers bliver bunden nemt blød).
- Når ovnen er varm, skrues ned til 225 grader. Bag i 10-12 min., til de er gyldne og færdigbagte. Tag pizzaerne ud af oven, og kom ovnbagte tomater, pesto og sorte oliven på.
- Se grundopskriften på pizzadej her
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/