Opskrift på chili con carne med chokolade

Varm & mættende chili con carne med chokolade

Der er på en måde noget lidt cowboy-agtigt ved chili con carne. Det er en ret, der virkelig trækker tænder ud – den er varmende, stærk, mættende og fyldig – og smager det så skønt. Lav den evt. dagen før, så smagsstofferne trækker endnu mere ud.

Varm & mættende chili con carne med chokolade til 4 personer

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 250 g udblødte bønner (brune og sorte)
  • 500 g skært oksekød – skåret i tern (du kan også bruge hakket oksekød)
  • økosmør
  • 2 løg, hakket
  • 5 fed hvidløg, hakket
  • 2 chilier, hakket
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 laurbærblade
  • 1 hel kanelstang
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 glas tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 stk 85% chokolade
  • havsalt
  • peber.

Sådan gør du

  1. Læg bønnerne i blød natten over og kog dem i nyt vand  i ca.1 time i nyt vand. Brun kødet i smør. Tilsæt løg, hvidløg, chili og de øvrige krydderier og brun det lidt af – det må ikke tage for meget farve. Tilsæt tomater, kogte bønner og noget vand, så det dækker kødet.
  2. Lad din chili con carne koge i ca. 1 time eller til kødet er mørnet. Tilsæt til sidst chokolade. Lad det smelte i retten og smag til med salt og peber.