Varm & mættende chili con carne med chokolade
Der er på en måde noget lidt cowboy-agtigt ved chili con carne. Det er en ret, der virkelig trækker tænder ud – den er varmende, stærk, mættende og fyldig – og smager det så skønt. Lav den evt. dagen før, så smagsstofferne trækker endnu mere ud.
Varm & mættende chili con carne med chokolade til 4 personer
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 250 g udblødte bønner (brune og sorte)
- 500 g skært oksekød – skåret i tern (du kan også bruge hakket oksekød)
- økosmør
- 2 løg, hakket
- 5 fed hvidløg, hakket
- 2 chilier, hakket
- 1 spsk spidskommen
- 2 laurbærblade
- 1 hel kanelstang
- 1 tsk korianderfrø
- 1 glas tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 stk 85% chokolade
- havsalt
- peber.
Sådan gør du
- Læg bønnerne i blød natten over og kog dem i nyt vand i ca.1 time i nyt vand. Brun kødet i smør. Tilsæt løg, hvidløg, chili og de øvrige krydderier og brun det lidt af – det må ikke tage for meget farve. Tilsæt tomater, kogte bønner og noget vand, så det dækker kødet.
- Lad din chili con carne koge i ca. 1 time eller til kødet er mørnet. Tilsæt til sidst chokolade. Lad det smelte i retten og smag til med salt og peber.