Stærke sild med grønkålscouscous
Sild er noget af det mest undervurderede mad – sundt, billigt og velsmagende. Her er sildene fulde af stærk sennep, men smager også skønt med wasabi. Læg eventuelt ekstra sild i en lage af 50 % eddike og 50 % sukker, så kan de holde sig i et par dage i køleskab og smager fantastisk.
4
Ingredienser
- 2 dl couscous
- 2 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 4 dl kogende vand
- 150 g grønkål
- 1 rødløg
- 2 æbler
- ½ dl citronsaft
- ¼ dl olivenolie
- rigeligt fintrevet peberrod
- salt
- 4-8 sild (alt efter sult)
- 4-8 tsk stærk dijonsennep
- lidt plukket timian
- salt og peber
- rugmel
- olivenolie
Sådan laver du stærke sild med grønkålscouscous
- Kom couscousen i en skål, og rør den med salt og 1 spsk olivenolie. Hæld kogende vand over, og dæk skålen med film. Lad couscousen trække i 10 minutter. Rør i den med en gaffel for at løsne alle de små gryn.
- Rib imens grønkålen. Kassér de groveste stilke, og hak kålenhelt fint.
- Snit rødløget i supertynde både eller skiver. Skær æblerne i både.
- Rør citronsaft, olivenolie og peberrod. Vend det hele med dressingen, og smag til med salt.
- Vend grønkål, løg og couscous sammen med saft af 2 citroner, salt og mere olivenolie. Smag til.
- Tjek sildene for grove ben. Klip finnerne af dem. Fyld dem med sennep og timian, og krydr dem med salt og peber.
- Klap dem sammen på midten, og vend dem i rugmel. Steg dem i olivenolie på en varm pande. De skal steges gyldne og lækre, ca. 3 minutter på hver side.
- Server de stegte sild med grønkålssalat.