Sommermad: Steak med persillepesto & peberfrugt
Inspiration til aftensmaden, som også passer perfekt, hvis du tænder op i grillen.
4
Ingredienser
- 4 rib eye steaks ca. 500 g
- salt, peber
- frisk timian
- 2 tsk olivenolie
- PERSILLEPESTO:
- 1 dl persille
- 50 g smuttede mandler
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed knust hvidløg
- 2 spsk reven parmesan
- evt. lidt vand
- RAGOUT AF PEBERFRUGTER & KIKÆRTER:
- 3 udkernede, røde peberfrugter
- 1 spsk olivenolie
- 2-3 spsk velafdryppede kapers
- 1 dåse velafdryppede kikærter
- brøndkarse
- 4 fuldkornsrugboller
Sådan gør du:
- Begynd med pestoen, for den kan laves i forvejen. Blend persille, mandler, olie samt hvidløg og parmesan og tilsæt evt. lidt vand, til du har en tyk pesto. Gnid bøerne med salt, peber og frisk timian. Varm olien og steg bøerne i 2 til 4 minutter på hver side, alt efter hvor stegte du vil have dem. Hak peberfrugterne groft og sauter dem i den varme olie i 8 til 10 minutter, rør og smag til med salt, peber og evt. timian samt kapers. Vend kikærterne i ragouten og varm dem igennem, tjek smagen igenog server peberfrugterne til kødet med brøndkarse og grove rugboller.
- Energi pr. pers.: 640 kcal, fedt 37%, protein 23%, kulhydrat 40%
- Der er mange sunde fordele ved at spise proteiner, bl.a. er de med til at øge din fedtforbrænding, selv når du sidder stille.