Lækker mør steak

Sommermad: Steak med persillepesto & peberfrugt

Inspiration til aftensmaden, som også passer perfekt, hvis du tænder op i grillen.

4

Ingredienser

  • 4 rib eye steaks ca. 500 g
  • salt, peber
  • frisk timian
  • 2 tsk olivenolie
  • PERSILLEPESTO:
  • 1 dl persille
  • 50 g smuttede mandler
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed knust hvidløg
  • 2 spsk reven parmesan
  • evt. lidt vand
  • RAGOUT AF PEBERFRUGTER & KIKÆRTER:
  • 3 udkernede, røde peberfrugter
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk velafdryppede kapers
  • 1 dåse velafdryppede kikærter
  • brøndkarse
  • 4 fuldkornsrugboller

Sådan gør du:

  1. Begynd med pestoen, for den kan laves i forvejen. Blend persille, mandler, olie samt hvidløg og parmesan og tilsæt evt. lidt vand, til du har en tyk pesto. Gnid bø™erne med salt, peber og frisk timian. Varm olien og steg bø™erne i 2 til 4 minutter på hver side, alt efter hvor stegte du vil have dem. Hak peberfrugterne groft og sauter dem i den varme olie i 8 til 10 minutter, rør og smag til med salt, peber og evt. timian samt kapers. Vend kikærterne i ragouten og varm dem igennem, tjek smagen igenog server peberfrugterne til kødet med brøndkarse og grove rugboller.
  2. Energi pr. pers.: 640 kcal, fedt 37%, protein 23%, kulhydrat 40%
  3. Der er mange sunde fordele ved at spise proteiner, bl.a. er de med til at øge din fedtforbrænding, selv når du sidder stille.