Opskrift på steak og glasnudler med lynstegt kinakål og svampe i sød soja

Steak og glasnudler med lynstegt kinakål og svampe i sød soja

Super mørt kød sammen med kål og nudler i en sødmefyldt soja er en ren nydelse.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 300 g risnudler
  • 4 steaks
  • 2 spsk neutral olie
  • 150 g shitakesvampe
  • ½ kinakål
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk ketjap manis* (sød soja)
  • 2 spsk sesamolie

Sådan laver du steak og glasnudler

  1. 1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem grundigt i koldt vandt. Lad dem dryppe af i en sigte.
  2. 2. Steg bøfferne i 1 spsk olie og lad dem trække 5 min, inden de skæres ud i skiver og serveres.
  3. 3. Skær svampene i skiver og del kinakålen i grove stykker. Skær hvidløget i tynde skiver.
  4. 4. Varm 1 spsk olie i en wok og kom hvidløg i. Tilsæt svampene og brun dem i et par minutter. Kom kinakål og nudler i sammen med soja, ketjap manis og sesamolie. Ved det godt rundt, mens nudler og kinakål varmes op. Det skal ikke have mere en 5 min – kinakålen skal kun falde let sammen. Servér nudlerne med skiver af steak over.

Tip

*Ketjap Manis er en sød soja, der bruges meget i Indonesien. Den fås i de fleste supermarkeder.