Stegt andebryst med rødkål og brunede kartofler

Stegt andebryst med rødkål og brunede kartofler

Et sikkert hit juleaften.

(2 pers.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 5 min.
  • Stegetid: 20-25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 stk. berberi-andebryst
  • salt og peber
  • 2 dl bouillon
  • Rødkål:
  • 1 rødt æble
  • 2 dl rødkål
  • Brunede kartofler:
  • 300 g små, kogte kartofler
  • 5 spsk sukker
  • 3 spsk smør

  1. Stegt andebryst:
  2. Rids andebrystet på fedtsiden. Brun det med fedtsiden nedad på en tør pande. Læg det i et ovnfast fad og drys salt og peber på. Hæld væde i fadet. Steg det ved 200 grader i 20 min. Vædenkan hældes i en gryde, spædes med bouillon og jævnes til sovs.
  3. Rødkål:
  4. Skær 1 rødt æble i små terninger. Vend dem i 2 dl rødkål og varm blandingen i 5 min.
  5. Brunede kartofler:
  6. Skyl 300 g små, kogte og pillede kartofler under koldt vand. Lad dem dryppe af. Smelt 5 spsk sukker på en pande. Kom 3 spsk smør på og kom kartoflerne i den varme smør-sukker-blanding.Vend kartoflerne, til de bliver gyldne.