sund fiskeopskrift

Stegt fisk med ristet blomkål

Fisk på den lækre måde

4

Ingredienser

  • 800 g fast hvid fisk med skindside
  • salt, peber
  • olie til stegning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 blomkål i små buketter
  • 1 udkernet hakket chili
  • 35 g snittede mandler
  • citronskal og -saft
  • 1 dl hakket persille
  • 100 g sprøde rugchips
  • Rygeostecreme:
  • 200 g rygeost 1 %
  • lidt spidskommen

Sådan gør du:

  1. Skær fisken i portionsstore stykker, og drys salt og peber på. Varm olien i en stor pande, og steg fisken først på skindsiden i 2-3 minutter, hvorefter den vendes og steges færdig i yderligere nogle minutter. Hold fisken varm i ovnen.
  2. Tør panden af, kom en spsk olie i panden, og rist blomkål og chili heri under omrøring, til blomkålen er næsten mør. Bland mandlerne ved, smag til med salt, peber, citronskal- og saft samt persille. Server blomkålen til fisken med rygeostecreme og sprødt rugbrød.
  3. Rygeostecreme: Rør og smag rygeosten til med spidskommen, salt og peber.
  4. Tip! I stedet for mandler kan du bruge Chufa-knolde.
  5. Energi pr. person: 400 kcal, fedt 28%, protein 50%, kulhydrat 22%