Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps & radiser
Sprød og frisk salat, der er særlig god i den tidlige sommer, når asparges og sukkerærter er i sæson.
4 personer
Ingredienser
- 4 kyllingebryster med skind
- salt og peber
- 1 usprøjtet citron
- 2 spsk olivenolie
- 2 kviste frisk rosmarin
- Salat:
- 1 bundt grønne asparges
- 250 g sugarsnaps
- 1 bundt radiser
- Dressing:
- 1 usprøjtet citron
- 1 spsk honning
- 2 spsk hvidvinseddike
- 6 spsk olivenolie
- salt og peber
- Pynt:
- blandede spirer
Sådan gør du
- Kylling: Tænd ovnen på 200 grader. Kom kyllingebryster i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Pres citronsaft over kødet, og dryp med olivenolie. Hak rosmarin og drys over.
- Steg kyllingebryster i ovnen i 30 minutter, til de er møre, og skindet er sprødt.
- Salat: Bræk enderne af aspargeserne. Damp dem i spilkogende vand i 3 minutter. Læg sugarsnaps i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld asparges og det kogende vand over dem.
- Afkøl under koldt vand. Skær asparges i stykker på tværs og sugarsnaps i stykker på langs. Bland de grønne sager i en skål. Skyl radiser, og skær dem i skiver på langs, og bland sammen i skålen.
- Dressing: Rør citronsaft, honning og eddike sammen. Rør olivenolien i lidt efter lidt til en dressing. Krydr med salt og peber.
- Servering: Hæld dressingen over salaten, og bland godt. Skær kylling i mindre stykker, og bland i salaten. Top med masser af blandende spirer. Server.
- Stegt