Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps & radiser

Stegt kylling med sprød salat af sugarsnaps & radiser

Sprød og frisk salat, der er særlig god i den tidlige sommer, når asparges og sukkerærter er i sæson.

4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster med skind
  • salt og peber
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Salat: 
  • 1 bundt grønne asparges
  • 250 g sugarsnaps
  • 1 bundt radiser
  • Dressing:
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 6 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Pynt:
  • blandede spirer

Sådan gør du

  1. Kylling: Tænd ovnen på 200 grader. Kom kyllingebryster i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Pres citronsaft over kødet, og dryp med olivenolie. Hak rosmarin og drys over.
  2. Steg kyllingebryster i ovnen i 30 minutter, til de er møre, og skindet er sprødt.
  3. Salat: Bræk enderne af aspargeserne. Damp dem i spilkogende vand i 3 minutter. Læg sugarsnaps i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld asparges og det kogende vand over dem.
  4. Afkøl under koldt vand. Skær asparges i stykker på tværs og sugarsnaps i stykker på langs. Bland de grønne sager i en skål. Skyl radiser, og skær dem i skiver på langs, og bland sammen i skålen.
  5. Dressing: Rør citronsaft, honning og eddike sammen. Rør olivenolien i lidt efter lidt til en dressing. Krydr med salt og peber.
  6. Servering: Hæld dressingen over salaten, og bland godt. Skær kylling i mindre stykker, og bland i salaten. Top med masser af blandende spirer. Server.
  7. Stegt