Stegt kylling på risotto med asparges og brøndkarse

Stegt kylling på risotto med asparges og brøndkarse

Kylling fungerer i mange retter - her får du et bud på en cremet risotto med stegt kylling og sprøde asparges.

2 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 4-6 kyllingeunderlår
  • salt og peber
  • 10 g smør (til fadet)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 175 g risottoris (f.eks. Arborio)
  • 5 dl hønsebouillon
  • 250 g grønne asparges (eller grønne ærter)
  • 50 g parmesanost
  • 1 bundt brøndkarse

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Krydr kyllingelårene med salt og peber, læg dem i et smurt ovnfast fad, og brun dem i ovnen i 10 min.
  3. Pil og hak løg og hvidløg.
  4. Tag fadet ud af ovnen, og skru ned til 180 grader. Læg kyllingelårene over på en tallerken, smelt smørret i det varme fad, og tilsæt løg og hvidløg.
  5. Hæld vinen i fadet, og tilsæt risene. Rør rundt, til alle ris er våde, og tilsæt bouillon. Læg kyllingelårene ovenpå risene, så de stikker op af væden, og sæt fadet tilbage i ovnen.
  6. Bag i ca. 25 min., til risene er akkurat møre.
  7. Rens de grønne asparges, og skær dem i snitter. Læg dem i fadet i ovnen de sidste 5 min. (tilsæt friske eller frosne ærter det sidste minut).
  8. Tag fadet ud af ovnen, og smag retten til med salt og peber.
  9. Drys med friskrevet parmesanost og klippet brøndkarse.