Stegt kylling på risotto med asparges og brøndkarse
Kylling fungerer i mange retter - her får du et bud på en cremet risotto med stegt kylling og sprøde asparges.
2 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 4-6 kyllingeunderlår
- salt og peber
- 10 g smør (til fadet)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 15 g smør
- 1 dl hvidvin
- 175 g risottoris (f.eks. Arborio)
- 5 dl hønsebouillon
- 250 g grønne asparges (eller grønne ærter)
- 50 g parmesanost
- 1 bundt brøndkarse
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Krydr kyllingelårene med salt og peber, læg dem i et smurt ovnfast fad, og brun dem i ovnen i 10 min.
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Tag fadet ud af ovnen, og skru ned til 180 grader. Læg kyllingelårene over på en tallerken, smelt smørret i det varme fad, og tilsæt løg og hvidløg.
- Hæld vinen i fadet, og tilsæt risene. Rør rundt, til alle ris er våde, og tilsæt bouillon. Læg kyllingelårene ovenpå risene, så de stikker op af væden, og sæt fadet tilbage i ovnen.
- Bag i ca. 25 min., til risene er akkurat møre.
- Rens de grønne asparges, og skær dem i snitter. Læg dem i fadet i ovnen de sidste 5 min. (tilsæt friske eller frosne ærter det sidste minut).
- Tag fadet ud af ovnen, og smag retten til med salt og peber.
- Drys med friskrevet parmesanost og klippet brøndkarse.