Opskrift på stegt rødspætte med persillesmør

Stegt rødspætte med persillesmør

4

Ingredienser

  • 4 rødspætter
  • timian
  • havsalt
  • smør til stegning
  • 4 spsk blødt smør
  • 1 bundt persille finthakket
  • havsalt

Sådan laver du rødspætte

  1. Krydr rødspætterne med timian og havsalt, og læg dem på panden, når smørret er bruset af. Læg rødspætterne krydret med timian på den middelvarme pand smør. De skal kun have 2-3 minutter på hver side.
  2. Smørret skal tages ud af køleskabet en halv time førr, så det er til arbejde med. Hak persillen fint og bland det med smør og havsalt. Stil det i køleskabet igen, så det kan nå at blive lidt hårdt, inden du server det med de nystegte rødspætter – og eventuelt nye kartofler til.
  3. Tip:
  4. Prøv samme koncept med makrel og prøv at bruge frisk timian og rosmarin i stedet for tørret.