Stegte linser med oksekød og rødbede

Stegte linser med oksekød og rødbede

Med nok på programmet i denne måned skal madlavningen være nem. Prøv bare denne nemme salat med stegte linser, oksekød og rødbede.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    500 Kcal
  • Fedt:
    22 %
  • Protein:
    37 %
  • Kulhydrat:
    41 %

2 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Linser:
  • 1½ dl belugalinser
  • 1 lille løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • Lidt cayennepeber
  • Salt
  • Kød:
  • 1 stort rødløg
  • 200 g oksekød i strimler
  • Lidt olivenolie
  • Salt
  • 1 spsk. jomfru i det grønne-krydderi
  • Desuden:
  • 300 g rødbede
  • Saft af ½-1 citron
  • Lidt olivenolie
  • Salt
  • Lidt fetaost
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i cirka 20 minutter. Dryp dem af. Hak løg og hvidløg.
  2. Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie på en varm pande, til de er møre, men uden at de tager for meget farve.
  3. Steg linserne med løgene i et par minutter. Krydr med spidskommen, cayennepeber og salt.
  4. Skær rødløget i både, og steg kødet i olivenolie ved høj varme i ½-1 minut, til det er let brunet.
  5. Smid rødløget i, og steg i yderligere 1-2 minutter ved høj varme. Krydr med salt og jomfru i det grønne.
  6. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend rødbede med lidt citron, olivenolie og salt.
  7. Anrét linser med kød og rødbede, og top med lidt feta og persille. Servér straks.