Stegte linser med oksekød og rødbede
Med nok på programmet i denne måned skal madlavningen være nem. Prøv bare denne nemme salat med stegte linser, oksekød og rødbede.
Næringsindhold
- Energi pr. person:500 Kcal
- Fedt:22 %
- Protein:37 %
- Kulhydrat:41 %
2 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Linser:
- 1½ dl belugalinser
- 1 lille løg
- 1-2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 tsk. spidskommen
- Lidt cayennepeber
- Salt
- Kød:
- 1 stort rødløg
- 200 g oksekød i strimler
- Lidt olivenolie
- Salt
- 1 spsk. jomfru i det grønne-krydderi
- Desuden:
- 300 g rødbede
- Saft af ½-1 citron
- Lidt olivenolie
- Salt
- Lidt fetaost
- Bredbladet persille
Sådan gør du
- Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i cirka 20 minutter. Dryp dem af. Hak løg og hvidløg.
- Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie på en varm pande, til de er møre, men uden at de tager for meget farve.
- Steg linserne med løgene i et par minutter. Krydr med spidskommen, cayennepeber og salt.
- Skær rødløget i både, og steg kødet i olivenolie ved høj varme i ½-1 minut, til det er let brunet.
- Smid rødløget i, og steg i yderligere 1-2 minutter ved høj varme. Krydr med salt og jomfru i det grønne.
- Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend rødbede med lidt citron, olivenolie og salt.
- Anrét linser med kød og rødbede, og top med lidt feta og persille. Servér straks.