Stegte sild med rabarberkompot

Stegte sild med rabarberkompot

Beregn 1-2 sild per person. Der er stor forskel på, hvor meget sild folk kan spise! Brug retten som en let hovedret eller som en del af et større måltid. Denne ret kan laves på 15-20 minutter.

Stegte sild med rabarberkompot til 4 personer

Ingredienser

  • Rabarberkompot:
  • 300 g rabarber
  • 1 rødløg
  • 3-4 spsk honning
  • Sild:
  • 4-8 sild i filet
  • 2-3 spsk sennep
  • salt og peber
  • lidt hakket estragon
  • rugmel
  • smør og olie til stegning
  • Tilbehør:
  • estragon og rugbrød

Sådan gør du

  1. Rabarberkompot: Snit rabarberne i skiver, ca. 1 cm. Skær løget i både. Kom begge dele i en kasserolle med honning, og lad det hele simre i 3-5 minutter. Tag kompotten af varmen.
  2. Sild: Tjek sildene for store ben, og klip finnerne af dem. Smør dem indvendigt med sennep, og krydr dem med salt, peber og hakket estragon. Fold sildene sammen, og vend dem i rugmel. Steg dem gyldne og lækre i smør og olie på en varm pande.
  3. Server straks de lune sild med kompot, estragon og rugbrød. 
  4. TIP! Du kan selvfølgelig udskifte sild med hornfisk, der er i sæson nu.