Bagte æbler opskrift

Sundt sødt: Bagte æbler eller pærer med abrikos og vanilje

Pia Krøyer, 40, er grafisk designer, Art Director, interiørstylist og ”fritidsforfatter”. Hun bor i Jyllinge og er gift med manden i sit liv, Torben. Pia har to store drenge, der ikke længere er hjemmeboende samt en datter på ni år. Pia er aktuel med bogen ”Sundt sødt – sunde søde sager til hele familien” udgivet af Politikens forlag.

4

Ingredienser

  • 12-13 røde æbler eller pærer
  • 2 glas St. Dalfour mirabelle- eller abrikosmarmelade
  • 3 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

  1. Rens æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i mindre stykker. Fordel æblerne i et stort ovnfast fad. Rør marmelade og vaniljepulver i. Bag det midt i ovnen ved 175 grader i ca. 60 minutter. Lad det afkøle.
  2. Opbevar det i køleskabet og server med græsk yoghurt, is eller skyr.