Sur-sød Kylling

Sur-sød kylling med appelsin og cashews

Denne opskrift på sur-sød kylling med ris er hurtigt og enkel aftensmad på max 30 minutter. Sticky, sød og syrlig kylling, som bliver utroligt mør af appelsinmarinaden. Et ægte hverdagshit.

4 peronser

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 4 kyllingebrystfilet uden skind
  • 2 spsk maizena
  • 25 g ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk revet appelsinskal
  • saft af to appelsiner
  • 2 spsk riseddike
  • 6 spsk sojasauce
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 50 g ristede, saltede cashewnødder
  • 3 forårsløg

Sådan laver du nem sur-sød kylling

  1. Kom ris i en gryde med vand og salt. Lad det koge op, og sænk så varmen og lad risene simre under låg i 12 minutter. Lad dem herefter trække i 10 minutter.
  2. Skær imens kyllingen i tynde skiver. Drys maizena ud over og vend det godt sammen, så alle stykker kød bliver dækket af et tyndt lag maizena.
  3. Riv ingefær og hvidløg fint og bland det med appelsinskal- og saft, riseddike, sojasauce, sesamolie og sesamfrø.
  4. Varm olien i en wok eller pande og steg kyllingen i 5 minutter, til den begynder at brune i kanterne. Hæld appelsinmarinaden over, og lad det simre i 5 minutter.
  5. Servér med ris, hakkede cashews og fintsnittet purløg.