Sur-sød kylling med appelsin og cashews
Denne opskrift på sur-sød kylling med ris er hurtigt og enkel aftensmad på max 30 minutter. Sticky, sød og syrlig kylling, som bliver utroligt mør af appelsinmarinaden. Et ægte hverdagshit.
4 peronser
Total:30 minutter
Ingredienser
- 3 dl jasminris
- 5 dl vand
- ½ tsk groft salt
- 4 kyllingebrystfilet uden skind
- 2 spsk maizena
- 25 g ingefær
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk revet appelsinskal
- saft af to appelsiner
- 2 spsk riseddike
- 6 spsk sojasauce
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk solsikkeolie
- 50 g ristede, saltede cashewnødder
- 3 forårsløg
Sådan laver du nem sur-sød kylling
- Kom ris i en gryde med vand og salt. Lad det koge op, og sænk så varmen og lad risene simre under låg i 12 minutter. Lad dem herefter trække i 10 minutter.
- Skær imens kyllingen i tynde skiver. Drys maizena ud over og vend det godt sammen, så alle stykker kød bliver dækket af et tyndt lag maizena.
- Riv ingefær og hvidløg fint og bland det med appelsinskal- og saft, riseddike, sojasauce, sesamolie og sesamfrø.
- Varm olien i en wok eller pande og steg kyllingen i 5 minutter, til den begynder at brune i kanterne. Hæld appelsinmarinaden over, og lad det simre i 5 minutter.
- Servér med ris, hakkede cashews og fintsnittet purløg.