Surdejsflute med øl
Put øl i surdejen og du får nogle lækre sprøde surdejsflute med øl.
3 lange flutes
Ingredienser
- Surdejsflute med øl
- 1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
- 5 g gær
- 2 dl øl, porter
- 2½ dl koldt vand
- 2 tsk. salt
- 2 dl hørfrø
- 200 g rugmel
- ca. 500 g hvedemel
- Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
- 2 dl vand (40 gr. varmt)
- 2 dl hvedemel
- 5 g gær
- Rør surdej, gær, øl og vand sammen.
- Rør de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke virke tør. Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskab ca. 12 timer.
- Form 3 lange flute. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 min. Klip, eller snit flutene med en skarp kniv.
- Her har vi klippet dem og herefter vredet stykker af flutetoppen skiftevis til højre og venstre. På den måde bliver det nemt at bryde brødet i mindre stykker efter bagning, og så ser det dekorativt ud.
- Pensl med vand. Bag flutene ca. 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.