Svampe-pizza med bacon og oregano
Svampene er allerbedst i efteråret - brug dem på en svampepizza.
Ingredienser
- 1 portion pizzadej, se grundopskrift
- 125 g bacon i skiver
- 200 g kantareller eller andre svampe
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- bladene af 2 kviste oregano
- 1½ dl cremefraiche 38 %
- 3 spsk fintrevet parmesan
- salt og peber
- 1 tsk dijonsennep
- 1 dl parmesanflager eller groft revet parmesan
Sådan laver du svampepizza:
- Lav pizzadejen og sæt den til hævning, se grundopskrift.
- Skær bacon i mindre stykker. Rens kantarellerne for jord. Steg bacon sprødt på en pande med lidt olivenolie. Steg herefter kantarellerne nogle min, og krydr med salt, peber og frisk oregano.
- Rør cremefraiche sammen med revet parmesan, salt, peber og dijonsennep.
- Opvarm en bagesten eller bageplade – skru gerne ovnen op på max varme. Del dejen i 2-4 stykker, og rul hver bolle tyndt ud med en kagerulle. Riv et stykke bagepapir passende til pizzaernes størrelse og placer hver pizzabund på et stykke bagepapir. Smør parmesancremen på i et tyndt lag og kom stegte kantareller og bacon på og krydr med salt og ekstra frisk oregano.
- Bag pizzaerne ved 225 grader i 10-12 min., til de er gyldne og færdigbagte. Ved servering kommes parmesanflager over pizzaen.
- Se også grundopskriften på pizzadej her
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/