Svinebryst med løg og pastinakker
Her klarer ovnen det meste af arbejdet. Tag sværen af ribbenstegen, og smør den i stedet med en sød, salt og stærk marinade.
4 personer
Ingredienser
- Steg:
- 1 ribbensteg på ca. 1,2 kg (få slagteren til at skære sværen
- af, eller gør det selv)
- ½ dl sennep
- ½ dl tamari (alternativt
- kinesisk soja)
- 4 fed hvidløg, revet
- 2 spsk honning
- 2 dl vand
- Grønt:
- 4 pastinakker
- 8 små løg
- 4 spsk olivenolie
- salt
- 1 bundt frisk timian til servering
Sådan gør du
- Af Mette Helbæk
- Steg:
- Sæt ovnen på 180 grader. Bland sennep, tamari, hvidløg og honning sammen, og fordel det på ribbenstegen. Læg den i et fad eller en stegegryde, og hæld vandet ved. Lad kødet stege i ca. 2 timer, til det er meget mørt. Hold øje undervejs, og læg et stykke bagepapir hen over stegen, hvis den begynder at blive for sort. Skær stegen i skiver ved servering, og brug stegelagen som sauce.
- Grønt:
- Skrub pastinakkerne rene og halver både dem og løgene. Lad gerne skrællerne sidde på. Kom grøntsagerne op på en bageplade, dryp med olivenolie, og drys med salt, og bag dem under stegen i ovnen i ca. 20-30 minutter, til de er færdige. Hold øje undervejs, og regn med, at løgene er færdige ca. 10 minutter før pastinakkerne. Drys kød og grøntsager med masser af frisk timian ved servering.