Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat

Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat

Denne ret er god at lave til mange - og koteletter går man aldrig galt i byen med.

8

Total:1 time

Ingredienser

  • Kød:
  • 8 -16 koteletter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk. smør
  • 1 håndfuld salvie.
  • Ovnbagt tilbehør:
  • 8 æbler
  • 8 bananskalotteløg
  • 1 potte salvie
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk smør
  • 4 spsk olivenolie
  • evt 1 dl svinebouillon
  • 2 spsk flydende honning
  • Salat:
  • 10-12 stilke bladselleri
  • 2 spidskål
  • 3-4 æbler
  • 2 rødløg
  • ¼ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1/2 citron, saften

Sådan gør du.

  1. Sæt ovnen på 190°.
  2. Ovnbagt tilbehør: Fjern kernehusene, og skær æblerne i både, og bananskalotteløgene i kvarte. Læg dem i et ildfast fad med masser af hakket salvie, salt, peber, smør, olie og bouillon. Hæld honning over. Vend godt rundt, og sæt i ovnen 10 min..
  3. Salat: Vask og rens bladselleri, spidskål og æbler. Snit bladselleri, spidskål, æble og rødløget meget tyndt. Nemmest på mandolin, ellers snitter du det bare fint i hånden. Bland sammen med salt, peber, olivenolie og citronsaft. Se tip for alternativ.
  4. Koteletter: Varm en grillpande op med olivenolie. Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Steg koteletterne 2-3 min på hver side alt efter størrelse. Skru ned for varmen, og tilsæt et par spsk. smør samt lidt hakket salvie. Overøs nu koteletterne med den smeltede salvie-smør sauce i 1 minuts tid.
  5. Læg koteletterne oven på løg og æble i ovnen, og hæld fedtstoffet fra panden med. Steg færdig i ovnen 5-6 min. Igen det kommer an på størrelsen.
  6. Fra kategorien Til mange, indsendt af Sebastian Randrup Winther Nielsen, København K.
  7. Prøv også rodfrugtlasagne med grøn salat