Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat
Denne ret er god at lave til mange - og koteletter går man aldrig galt i byen med.
8
Total:1 time
Ingredienser
- Kød:
- 8 -16 koteletter
- 2 spsk. olivenolie
- 1-2 tsk. salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk. smør
- 1 håndfuld salvie.
- Ovnbagt tilbehør:
- 8 æbler
- 8 bananskalotteløg
- 1 potte salvie
- ½ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk smør
- 4 spsk olivenolie
- evt 1 dl svinebouillon
- 2 spsk flydende honning
- Salat:
- 10-12 stilke bladselleri
- 2 spidskål
- 3-4 æbler
- 2 rødløg
- ¼ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 6 spsk. olivenolie
- 1/2 citron, saften
Sådan gør du.
- Sæt ovnen på 190°.
- Ovnbagt tilbehør: Fjern kernehusene, og skær æblerne i både, og bananskalotteløgene i kvarte. Læg dem i et ildfast fad med masser af hakket salvie, salt, peber, smør, olie og bouillon. Hæld honning over. Vend godt rundt, og sæt i ovnen 10 min..
- Salat: Vask og rens bladselleri, spidskål og æbler. Snit bladselleri, spidskål, æble og rødløget meget tyndt. Nemmest på mandolin, ellers snitter du det bare fint i hånden. Bland sammen med salt, peber, olivenolie og citronsaft. Se tip for alternativ.
- Koteletter: Varm en grillpande op med olivenolie. Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Steg koteletterne 2-3 min på hver side alt efter størrelse. Skru ned for varmen, og tilsæt et par spsk. smør samt lidt hakket salvie. Overøs nu koteletterne med den smeltede salvie-smør sauce i 1 minuts tid.
- Læg koteletterne oven på løg og æble i ovnen, og hæld fedtstoffet fra panden med. Steg færdig i ovnen 5-6 min. Igen det kommer an på størrelsen.
- Fra kategorien Til mange, indsendt af Sebastian Randrup Winther Nielsen, København K.
- Prøv også rodfrugtlasagne med grøn salat