Svinemørbrad med persillefyld og flødestuvede radiser
Her laver vi den klassiske mørbrad på en lidt anderledes måde - mørbradstykkerne er fyldt med en fars med persille og hasselnødder, og stegt færdige i ovnen. Til mørbradbøfferne serveres flødestuvede radiser og nye kartofler.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 50 min.
- Stege/kogetid: ca. 15 min.
- 1-2 svinemørbrad (ca. 700 g i alt)
- salt og peber
- 15 g smør
- ½ spsk. olivenolie
- Fyld:
- 1 bundt kruspersille
- 30 g hasselnødder
- 1 lille æg
- Flødestuvede radiser:
- 2 bundter radiser
- 1-2 agurker
- 15 g smør
- 3 dl flødefraiche (se TIP)
- Tilbehør: 800 g nye kartofler/ aspargeskartofler
- TIP: Flødefraiche er en blanding af fløde og cremefraiche; du kan erstatte det af halv piskefløde og halv cremefraiche 38 %
Sådan laver du svinemørbrad med persillefyld
- Afpuds kødet: Træk bi-mørbraden af, og fjern sener og fedt. Afpuds også bi-mørbraden, og skær den i små stykker. Del den/de afpudsede mørbrad i 4 lige store stykker, og brun dem på alle sider i smør og olie på en varm pande. Tag dem af panden.
- Skyl persillen, og slyng den tør. Hak de små stykker af bi-mørbraden i en hurtighakker/foodprocessor. Tilsæt persille og nødder, og hak igen. Tilsæt æg, kør farsen hurtigt sammen, og krydr med salt og peber.
- Skær en lomme i hvert mørbradstykke, og fordél fyldet i dem. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. – til fyldet akkurat er gennemvarmt.
- Rens radiserne. Vask agurken, og halvér den på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i 1½ cm tykke skiver på skrå.
- Rist radiser og agurk gyldne på en pande med smør i 3-5 min., og krydr med salt og peber. Tilsæt flødefraiche, og kog det cremet i 3-5 min.
- Servér de persillefyldte mørbradstykker med flødestuvede radiser og agurker og giv kogte nye kartofler (evt. ristet i smør) til.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad