Svinemørbrad med persillefyld og flødestuvede radiser

Svinemørbrad med persillefyld og flødestuvede radiser

Her laver vi den klassiske mørbrad på en lidt anderledes måde - mørbradstykkerne er fyldt med en fars med persille og hasselnødder, og stegt færdige i ovnen. Til mørbradbøfferne serveres flødestuvede radiser og nye kartofler.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Stege/kogetid: ca. 15 min.
  • 1-2 svinemørbrad (ca. 700 g i alt)
  • salt og peber
  • 15 g smør
  • ½ spsk. olivenolie
  • Fyld:
  • 1 bundt kruspersille
  • 30 g hasselnødder
  • 1 lille æg
  • Flødestuvede radiser:
  • 2 bundter radiser
  • 1-2 agurker
  • 15 g smør
  • 3 dl flødefraiche (se TIP)
  • Tilbehør: 800 g nye kartofler/ aspargeskartofler
  • TIP: Flødefraiche er en blanding af fløde og cremefraiche; du kan erstatte det af halv piskefløde og halv cremefraiche 38 %

Sådan laver du svinemørbrad med persillefyld

  1. Afpuds kødet: Træk bi-mørbraden af, og fjern sener og fedt. Afpuds også bi-mørbraden, og skær den i små stykker. Del den/de afpudsede mørbrad i 4 lige store stykker, og brun dem på alle sider i smør og olie på en varm pande. Tag dem af panden.
  2. Skyl persillen, og slyng den tør. Hak de små stykker af bi-mørbraden i en hurtighakker/foodprocessor. Tilsæt persille og nødder, og hak igen. Tilsæt æg, kør farsen hurtigt sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Skær en lomme i hvert mørbradstykke, og fordél fyldet i dem. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. – til fyldet akkurat er gennemvarmt.
  4. Rens radiserne. Vask agurken, og halvér den på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i 1½ cm tykke skiver på skrå.
  5. Rist radiser og agurk gyldne på en pande med smør i 3-5 min., og krydr med salt og peber. Tilsæt flødefraiche, og kog det cremet i 3-5 min.
  6. Servér de persillefyldte mørbradstykker med flødestuvede radiser og agurker og giv kogte nye kartofler (evt. ristet i smør) til.