Opskrift på svinemørbrad med fetafyld

Svinemørbrad med fetafyld, og citronmarineret broccolisalat

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal

2

Ingredienser

  • 300 g svinemørbrad
  • 50 g feta (16 %)
  • lidt frisk basilikum
  • 1 tsk citronsaft
  • stegegarn eller tandstikker
  • lidt salt og peber
  • evt. 1 tsk. olie
  • Broccolisalat
  • 300 g broccoli
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk. balcamico
  • 1 citron (økologisk) skal og saft
  • 12 g rapsolie med citron
  • 1 knsp gurkemeje
  • salt og peber
  • 1 spsk ristet sesamfrø

Sådan laver du svinemørbrad

  1. Afpus svinemørbraden for sener og fedt, og skær et snit gennem den. Smør det med feta og kom basilikum og citronsaften i åbningen. Luk kødet sammen og bind stegegarn rundt om eller luk med tandstikker. Kom kødet i et ildfast fad, og drys med salt og peber. Hæld evt. 1 tsk. olie over kødet.
  2. Steg det i ovnen ved 220 grader i ca. 30 min.
  3. Pluk broccolien til små buketter, og hak stokken meget fint. Hæld kogende vand over, og lad det trække i 5 min. Hak peberfrugten, og skær rødløget til strimler. Kom rødløget på en pande med balsamico, og rist dem i ca. 3-5 minutter.
  4. Riv citronskallen og pres saften fra citronen.
  5. Bland olie, citronsaft, citronskal, gurkemeje og lidt salt og peber. Bland det med broccoli, peberfrugt og rødløg. Rist sesamfrøene på en tør pande i ca. 3 min – ryst undervejs – og drys med dem på toppen.
  6. Tip:
  7. Spis din stivelse, fx rugbrød eller pasta, i forbindelse med at du skal træne dvs. måltidet før og/eller efter alt efter hvor tidligt du træner.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.
  9. Nøgleord til denne opskrift: mørbrad, svinemørbrad, feta, citrinmarinade, broccolisalat, opskrift.