Svinemørbrad med fetafyld, og citronmarineret broccolisalat
Næringsindhold
- Energi pr. person:400 Kcal
2
Ingredienser
- 300 g svinemørbrad
- 50 g feta (16 %)
- lidt frisk basilikum
- 1 tsk citronsaft
- stegegarn eller tandstikker
- lidt salt og peber
- evt. 1 tsk. olie
- Broccolisalat
- 300 g broccoli
- 1 gul peberfrugt
- 1 lille rødløg
- 2 spsk. balcamico
- 1 citron (økologisk) skal og saft
- 12 g rapsolie med citron
- 1 knsp gurkemeje
- salt og peber
- 1 spsk ristet sesamfrø
Sådan laver du svinemørbrad
- Afpus svinemørbraden for sener og fedt, og skær et snit gennem den. Smør det med feta og kom basilikum og citronsaften i åbningen. Luk kødet sammen og bind stegegarn rundt om eller luk med tandstikker. Kom kødet i et ildfast fad, og drys med salt og peber. Hæld evt. 1 tsk. olie over kødet.
- Steg det i ovnen ved 220 grader i ca. 30 min.
- Pluk broccolien til små buketter, og hak stokken meget fint. Hæld kogende vand over, og lad det trække i 5 min. Hak peberfrugten, og skær rødløget til strimler. Kom rødløget på en pande med balsamico, og rist dem i ca. 3-5 minutter.
- Riv citronskallen og pres saften fra citronen.
- Bland olie, citronsaft, citronskal, gurkemeje og lidt salt og peber. Bland det med broccoli, peberfrugt og rødløg. Rist sesamfrøene på en tør pande i ca. 3 min – ryst undervejs – og drys med dem på toppen.
- Tip:
- Spis din stivelse, fx rugbrød eller pasta, i forbindelse med at du skal træne dvs. måltidet før og/eller efter alt efter hvor tidligt du træner.
- Få mere inspiration til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.
- Nøgleord til denne opskrift: mørbrad, svinemørbrad, feta, citrinmarinade, broccolisalat, opskrift.