Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Sådan laver du syltede rødbeder.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • 1 kg rødbeder
  • 6 dl eddike
  • 4 dl sukker
  • 2 spsk. salt
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk. nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang

  1. Kog 1 kg vaskede rødbeder møre i vand med salt (30-45 min.).
  2. Læg dem i koldt vand, og gnub skrællen af.
  3. Skær rødbederne i skiver, og fordél i sylteglas med 2 skiver skrællet peberrod i hver.
  4. Kog 6 dl eddike med 4 dl sukker, 2 spsk. salt, 1 spsk. sennepsfrø, 1 tsk. sorte peberkorn, ½ tsk. nelliker, 2 stjerneanis og 1 kanelstang.
  5. Hæld den varme lage over, luk til, og lad rødbederne trække i mindst 3 dage før brug.