20 stks.

Ingredienser

  • lidt olivenolie
  • 1 port. pizzadej
  • durummel til formning
  • 1 glas grillede artiskokker
  • 4-5 kugler mozzarella
  • Pizzadej:
  • 4 dl koldt vand
  • 1 pk. gær
  • 2 tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie
  • ca. 550 g pizzamel
  • olivenolie eller durummel til formningen
  • Pynt:
  • rucolasalat

  1. Pizzadej:Pisk vand, gær, salt, olie og 250 g pizzamelsammen. Dæk skålen til, og lad”bigaen” (fordejen) stå mindst 30 min.,gerne fra morgen til aften. Tænd ovnen påmaksimum, og ælt dejen færdig med meremel. Brug en håndmikser – dejen skal væremeget blød.
  2. Hæld lidt olie på hænderne, og del dejen i små klumper af ca. 50 g, og læg dem på bagepapir. Drys dejen med rigeligt durummel, og tryk pizzaerne tyndt ud til en diameter på ca. 12 cm.
  3. Fordel artiskokker og ost på pizzaerne, og bag dem ved 275 gr. i 8-10 min. Drys med rucolasalat umiddelbart inden servering.