Tapas-pizza
20 stks.
Ingredienser
- lidt olivenolie
- 1 port. pizzadej
- durummel til formning
- 1 glas grillede artiskokker
- 4-5 kugler mozzarella
- Pizzadej:
- 4 dl koldt vand
- 1 pk. gær
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. olivenolie
- ca. 550 g pizzamel
- olivenolie eller durummel til formningen
- Pynt:
- rucolasalat
- Pizzadej:Pisk vand, gær, salt, olie og 250 g pizzamelsammen. Dæk skålen til, og lad”bigaen” (fordejen) stå mindst 30 min.,gerne fra morgen til aften. Tænd ovnen påmaksimum, og ælt dejen færdig med meremel. Brug en håndmikser – dejen skal væremeget blød.
- Hæld lidt olie på hænderne, og del dejen i små klumper af ca. 50 g, og læg dem på bagepapir. Drys dejen med rigeligt durummel, og tryk pizzaerne tyndt ud til en diameter på ca. 12 cm.
- Fordel artiskokker og ost på pizzaerne, og bag dem ved 275 gr. i 8-10 min. Drys med rucolasalat umiddelbart inden servering.